Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

via collaviza

Avtor opisa
Matic Košir

Težavnost
IV/III-IV
Dolžina smeri (m)
390
Povprečni čas (ure)
3
Zabeleženih vzponov
4

Fotografija stene/smeri

Oznake na drevesih pri dostopu

Informacije o razmerah

Dostop: Od table sella Carnizza (z Rezijske strani) po označeni stezi do ostankov žičnice (4 min). Od tu gre steza proti desni in po 300 metrih zavije levo, tu najdi možica, potem pa trikotnike na drevesih ki te usmerijo naprej navzgor in rahlo desno po gozdu, po cca 50 višinskih metrih pa trikotniki na drevesih vodijo vseskozi v glavnem naravnost proti desni na nadmorski višini cca 1200 metrov. Če oznake zgrešiš je orientacija zelo težka. Na koncu te tik pred steno čaka še gozd, ki ga je uničil plaz. Čer ne zalutaš 45 min.

Smer: Orientacija je lahka, smer gre vseskozi po platah ob desni steni 7 raztežajev. Pretežno je III, nekaj prehodov pa IV (trije). Na vrhu plate izstopi levo v strme trave.

Čas: 3.15 - 4 ure

Opremljenost: smer je srednje opremljena, večino varovališč je treba zabiti, potrebuješ 4-5 klinov in komplet frendov.

Sestop: Trikotniki te peljejo na rušnato sleme, spustiš se v grapo, kjer te puščica usmeri 30 metrov navzgor po grapi, puščica levo in k večjemu macesnu z zvončkom levo ven iz grape. Od tu spust v novo grapo in vzpon na razgledno ramo (išči oznake na drevesih). Z rame je 100 višinskih metrov neugodnega spusta po strmih travah (1 v travi), če je trava mokra potreben spust ob vrvi. Potem se vzdigneš do pod trikotne stene (mamljive) desno od velikih balvanov. Če greš prej levo (kar zgleda logično) boš končal v zelo težko prehodni džungli nekaj metrskega rušja, vrtač in brezen. Pri balvanih najdeš stezo, če je še sneg je ni videt, za orientacijo, gre pod balvanom z največ rušja na vrhu. Impresiven svet. Sestopiš po stezi mimo jamarskega bivaka na sedlo k avtomobilu. Sestop dve uri.

Lepa in uživaška smer z zabeljenim sestopom in orientacijsko zahtevnim dostopom.

Ožbej Marc, 13.7.2009 17:50:52

Objavljeni vzponi

30.4.2012 Janez Pretnar
12.7.2009 Ožbej Marc
26.7.2008 Matic Košir

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.