Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Via attrezzata

Avtor opisa
Matic Košir

Težavnost
VI (IV+,A0)/III-IV
Dolžina smeri (m)
900
Število kompletov
13
Nadmorska višina izstopa (m)
1874
Opremljenost smeri
Smer je v celoti navrtana.
Zabeleženih vzponov
3
Sestop
Desno na škrbino in po grapi ter strmih travah do poti

Vrisana smer

Komentarji

Smeri sicer ne priporočam zaradi več razlogov:
-plezaš več po rastlinju kot po skali
-lepljenci so večinoma ostanki ferate, ki so vsi razmajani, dvojnih sidrišč ni (varovanja delaš samo na enem po večini razmajanem lepljencu :( )
-na sredini je precej zahtevno mesto, ki bi mu v plezališču dal težavnost vsaj 5c (sicer se lahko vsaj po lepljencih čez potegneš)
-v gozdu prideš do dela, kjer zmanjka lepljencev in ni nič več vidno označeno kam je potrebno iti (tam se moraš držati desno, kjer so verjetno zelo slabo vidne rumene oznake, lahko pa greš tudi direktno gor in prideš do majhnega travnika, nato zaviješ levo do še večjih travnikov mimo skal in nato desno v gozdiček, kjer je na drugi strani rumena oznaka na skali kjer se smer nadaljuje)
-če nisi ravon hiter/dober plezalec pričakuj da je plezanja minimalno 12 ur

Aljaž Kukanja, 4.8.2019 15:26:44


Smer je navkljub odličnemu varovanju kar zahtevna predvsem pa zelo dolga, veliko je prečk. Najmanj zanimiva je prva tretjina, kateri se lahko izogneš in dostopiš po stezi levo od sten, mimo jam do vstopa druge tretjine. Skala je odlična. Gamspitz je tura za plezalno kondicijo. Odsvetujem v vročih dneh. Orientacija ni težka, nekaj težav je v edinem gozdu po 3. raztežaju 2 tretjine. Držati se je treba desno navzgor, dokler ne prideš spet do sten. Smer je možno obvezno splezati IV+, če najtežja mesta se lahko potegneš ali pa stopiš na klin. Prosto so kar zabeljena. Vseh raztežajev je skoraj 30.

Ožbej Marc, 28.7.2009 7:48:12

Objavljeni vzponi

14.5.2009 Ožbej Marc
11.5.2008 Matic Košir

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.