Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Zgrešeni raz

Avtor opisa

Ivan Pepelnjak

Težavnost
VI/IV-V
Dolžina smeri (m)
250
Prvi preplezali
Urban Ažman, Ivan Pepelnjak, 19.08.2021
Povprečni čas (ure)
3
Nadmorska višina izstopa (m)
1950
Opremljenost smeri
Smer ni opremljena.
Zabeleženih vzponov
1
Kratek opis
Začetek smeri je v izrazito razčlembo (kamin) proti levi na jugozahodni raz Trapeza. Od tu po plošči dvajset metrov navzgor ter na polico na desni.

Pod strmimi ploščami po nagnjeni polici prečimo raztežaj proti desni po lahkem svetu pod vznožje izrazitega stebriča (tukaj smer križa Jugozahodni raz).

Stolpiča se lotimo po ploščah na levi v vrhnjem delu stolpa pa se okoli roba preko kompaktne plošče z zdravimi oprimki povzpnemo na dobro polico. Na levi strani nas pričaka manjši macesen, ki se ga ognemo po desni naravnost navzgor v kompaktno navpično zajedo/kamin.

Po tridesetih metrih smo na glavi kjer lahko uredimo dobro varovališče. Na desni strani je kratek previs kjer nas pričaka najtežje mesto smeri in preko katerega vodi pot v lažji svet.

Nad previsom je udobna polica od koder se v lepem lažjem raztežaju povzpnemo na vrh smeri. Od tu pa po grebenu še nekaj metrov med ruševjem prečimo na travnat svet na južni strani Trapeza.
Vstop
S Pokljuke po sestopni lovski poti v Krmo (od Medvedove konta cca. 1,5h). Nekoliko nad zadnjim skokom pod katerim se sestopna grapa zaključuje prečimo v sestopu desno do dna jugozahodnega raza Trapeza.

Zgornji del smeri (avtor: Urban Ažman)

Spodnji del smeri (avtor: Urban Ažman)

Skica smeri (avtor: Urban Ažman)

Objavljeni vzponi

19.8.2021 Ivan Pepelnjak

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.