Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Grapa

Avtor opisa
Tone Golnar

Težavnost
IV/III
Dolžina smeri (m)
100
Prvi preplezali
Prvi plezalci niso znani
Ostala potrebna oprema
Priporočljivo je imeti nekaj zank za okoli dreves.
Število kompletov
6
Povprečni čas (ure)
1
Nadmorska višina izstopa (m)
450
Dolžina vrvi (m)
60
Opremljenost smeri
Smer ni opremljena.
Kratek opis
Opisana je varianta, ki je malo bolj zanimiva, ker je več plezarije in manj hoje. Smer poteka v zgornjem delu po grapi, ki je izpostavljena. V jeseni in zgodaj spomladi so v grapi listje in veje. Posebna previdnost velja pri plezanju okoli naloženih blokov.
Vstop v grapi desno od vstopa Desnega boka Marandkante. Možno je vstopiti tudi nekaj metrov desno po zajedi na razu (v skici piše Projekt, IV, 10 m).
Po položnih ploščah v grapi proti desni navzgor na polico pod previsom. Po polički desno in čez grebenček. Dalje diagonalno proti desni navzgor do stika s smerjo Dišeče rože. Po tej smeri (III, 10 m, 3 zanke) navzgor pod plošče, kjer je stojišče v Dišečih rožah. Desno in rahlo navzdol po polički do drevesa in gor v grapo. Po grapi in čez strme plošče pod naloženo previsno skalno zaporo. Levo v ploščo in navzgor med previsom in skalnim blokom. Dalje nekaj metrov po grapi (zemlja, previdno!) do drevesa. Desno od drevesa v zajedo. Po njej gor in desno od okna pod greben. Stik s Staro smerjo. Po grebenu navzgor v gozd na gredino. Levo po njej do grebena (stik z Desnim bokom Marandkante)
Vstop
Dostop kot za ostale smeri.
Sestop
Sestop kot za ostale smeri.

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.