Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Smer ob oknu

Avtor opisa
Tone Golnar

Težavnost
IV+/III-IV
Dolžina smeri (m)
130
Prvi preplezali
Silvester Blaško in Marko Fabčič 2008
Povprečni čas (ure)
1.30
Nadmorska višina izstopa (m)
450
Opremljenost smeri
Smer ni opremljena.
Kratek opis
Vstop v vpadnici skalne glave z gladko ploščo. Navzgor do desnega grebena in po njem gor, dokler se ne položi. Levo dol in mimo okna. Po plošči desno ob luski navzgor in levo za lusko v poč. Po kratki poči na polico in nerodno levo v zajedo. Po njej proti levi in dalje do plošče. Čez ploščo navzgor in in desno po razu. Tik pod vrhom prestop desno. Tukaj stik s smerjo Skozi okno. Nadaljujemo po sprva položnem grebenčku, nato pa se čim bolj držimo raza (mestoma IV). Nadaljujemo pa lahko tudi desno ob razu po poraščenem in razbitem svetu (I-II).
Vstop
Do cerkvice Sv Nikolaja po markirani poti od parkirišča pred kampom Tura (25 min). Dalje levo po stezi proti steni oziroma smerem, nato desno navzgor skozi gozd. 5 min
Sestop
Na vrh lahko nadaljujemo po eni od treh smeri: Kačja koža, Nikolajeva ali Miklavžev raz. Najbolj priporočamo slednjo. Če želimo sestopiti se usmerimo desno okoli roba in navzdol v grapo. Po njej do skoka, ki se mu umaknemo v levo (gledano navzdol) z rahlim vzponom. Nadaljujemo po grapi do Sv Nikolaja, 20 min.

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.