Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

SKB

Težavnost
IV+/II
Dolžina smeri (m)
130
Prvi preplezali
K.Bolko in S.Blaško, 2006
Zabeleženih vzponov
3
Več informacij
[ Vodniček Avtor: Dejan Koren ] [ Fotografija Avtor: Marko Fabčič ]

Skica stene/smeri

Informacije o razmerah

Vstop: vstop kjer so trije klini, najvišji ima rumen prusik je varianta ocenjena s 6a+, pravi vstop je nekaj metrov levo v območju raza

1. raztežaj: vseskozi naravnost navzgor 40 metrov, težave se gibljejo malo pod in malo nad IV. Varoval razen 1 prusika ni. Višje je skala slabša. Udobno sidrišče na drevesu.
2. raztežaj: skozi zelenje po razu naravnost navzgor, skozi lep kratek kamin, preko 5 metrske plošče in desno na sidrišče na drevesu
3. raztežaj: prekobalimo manjšo strehico (ni težko) in pridemo v kotanjico v vpadnici zajede (levo na dnu plošče klin). Lahko splezamo po zajedi/kaminu (lahko), plošča na levi strani pa ponudi popestritev, če jo splezamo naravnost navzgor, (tik pod vrhom je detajl plošče, morda V-, če ne dobra IV+. Desno po razu, kjer pride z desne Nikolajeva, potem pa še 20 višinskih metrov do suheha hrasta, kjer je smeri konec.

Sestop na desno v grapo za Miklavom.

Ožbej Marc, 6.2.2011 21:08:17

Komentarji

Vmesna varianta smeri SKB: IV/III, 2 raztežaja, 45 min
Opis: Po smeri SKB navzgor in proti desni pod strmo zaporo (k). Naravnost navzgor ali desno okoli roba in gor do police. Po (ali desno ob) grebenčku navzgor in dalje (desno odcep smeri SKB) do kaminčka. Skozenj in dalje do drugega ožjega kamina. Skozenj in navzgor pod nagnjene skalne luske. Po luskah/blokih in navzgor v kot na levi strani ogromnega skalnega bloka/stolpa. Po zajedi in kaminu navzgor in levo ven ter gor do sedelca. Levo navzgor po razčlenjeni steni na s travo poraščeno glavo.

Tone Golnar, 9.9.2014 18:47:56


Opisana smer v prvem komentarju je Aborigin, Vstop SKBja je v smer variante z obvozom po desni.

Ožbej Marc, 27.5.2011 13:35:37

Objavljeni vzponi

20.9.2016 Gregor Krapenc
2.4.2011 Igor Adlešič

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.