Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Nomenj

Usmerjenost stene jug
Čas dostopa 0,25 h

Plezališče je ZELO slabo dostopno. Označeno ni nič + vse je zaraščeno. Ker sva skalo iskala cca. 2 uri, sem na poti nazaj v drevo naredila puščico, ki vas bo usmerila do plezališča. Sledite desni poti in pojdite do konca travnika - malo za njim je puščica. Od tu naprej ne iščite poti, ker je ni... kar pogumno čez podrta drevesa in robide...drugače ne gre :)

Pregled težavnosti

4a ... 4c+ 5a ... 5c+ 6a ... 6b+ 6c ... 7a+
7 13 8 6

Smeri

Informacije o razmerah

Dostop do plezališča je težko najti, če si tam prvič. Smeri so zelo poraščene z mahom, v nekaterih manjkajo svedrovci. Nekatere smeri je zelo težko najti. Drugače je plezališče prijetno in hladno.

Jani Koselj, 22.5.2016 21:20:47


Plezališče je nevarno. Obvezna čelada, pa še kakšni kolenčniki in komolčniki etc. Včeraj v sektorju A se je pri dostopu do stene (smer Tik Foci) spulila ogromna skala, ki je povzročila 5 šivov na glavi in ne malo odrgnin in modric

Gregor Trampuš, 4.7.2014 9:34:34


Smeri v sektorju A so še precej prašne in krušljive, nekatere so povsem porasle z mahom in čakajo na veliko dozo sirkove krtače.

Toplo priporočam čelado za varujočega, manjši kamenčki mimogrede odletijo v globino.

Še "namig" za prave frikote: dostop je resda kratek, ampak spodobno strm. V sandalih boste imeli neskončno zabavo. Tudi pobočje pod steno je strmo, zato bi obisk z otroci odsvetoval.

Sicer pa je Nomenj krasno poletno plezališče, kjer tudi med vročinskim valom ni prevroče (le Autana ne pozabite).

Ivan Pepelnjak, 20.6.2012 15:51:41

Komentarji

Zdravo! Mene pa zanima, kje so še ostale smeri, ker jih nisem uspela našteti 18 v sektorju A. Ali je bil podor kamnov? Hkrati še dodajam opozorilo, da se smeri krušijo ter da v dveh smereh sploh nisem našla štanta, tako da zelo zelo pazljivo, če se že odpravljate plezati, sploh v smeri Tik foci oz. 7 smer od leve proti desni v A, letijo večji in manjši kamenčki. Lp in varno!

breda novotnik, 4.5.2013 19:42:23


Tudi smeri v sektorju B so zelo prašne in čakajo krtačke ....

Damjan Gruden, 19.8.2012 20:25:23


Lepo plezališče,izredno primerno za vroče dni,saj ga popolnoma zakrivajo drevesa, problem je edino s komarji.
Na večini štantov se je potrebno prevezati (na vrhu ni vponk).

Za večjo varnost v plezališču bi bilo definitivno potrebno posekati kako drevo (ali vsaj kakšno vejo)- mislim zlasti na dve drevesi v sektorju C ob smereh Ta druga in Kapnik. Padec drugega v navezi tu ni ravno prijeten.:!::idea:

Timotej Rajgelj, 19.7.2012 10:42:21

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.