Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Lis Feminis

Avtor opisa
Borut Gruden

Italijansko nemški vodnik: Arrampicare in Friuli, Klattern in Friaul

Plezališče ima 55 smeri, predvsem lažjih. plezališče se nahaja 15 km po mejnem prehodu Učeja. Med drugim se pelješ mimo bolj znanega plezališča Ai Ciclamini.
Značilnost plezališča pa je tudi, da se pleza po zunanji strani predora. Avtov in hrupa le teh sploh ni slišati saj je pod steno kar glasna reka.Pregled težavnosti

4a ... 4c+ 5a ... 5c+ 6a ... 6b+
20 18 10

Smeri

Informacije o razmerah

Plezališče v idiličnm ambientu gora in "pozabljenem svetu", precej mirno kljub temu, da plezanje poteka po zunanji strani tunela. Pod steno je dovolj prostora in je primerno tudi za otroke. Plezališče je obrnjeno na vzhod, tako da je v popoldanskem času senca, varovanje dopoldne delno v senci dreves.

Najbolj zmoti dejstvo, da je plezališče precej "pozabljeno". Oprema (svedrovci in varovališča) je večinoma zelo stara in nedvomno kliče po zamenjavi (prevrtavanju). Veliko svedrovcev manjka - ukradeno ali kakorkoli...smeri od 1-9 so v celoti brez opreme, tudi nekatere smeri naprej imajo manjkajočo opremo. Tudi ocene niso povsem realne. Previdnost zaradi krušljivosti sem in tja tudi ne bo odveč! Skratka potrebno temeljite obnove.

Timotej Rajgelj, 16.8.2018 13:33:46

| | | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.