Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

Nedolžna

Avtor opisa

Ožbej Marc

Težavnost
III/II-III
Dolžina smeri (m)
100
Prvi preplezali
David Semič, Ožbej Marc in Klavdij Zalar
Nadmorska višina izstopa (m)
1,5
Opremljenost smeri
Smer ni opremljena.
Kratek opis
Smer poteka po najnižjem razu levo od melišča. Plezati začnemo desno od plošče pod širokim stebrom na dnu raza. Po skalno-travnatem razu se vzpnemo naravnost navzgor do police pod dvema manjšima stebroma (do tu II). Tu lahko uredimo varovališče.

Nadaljujemo po levem stebru in nato po razu preplezamo še dva stebriča (III). Na vrhu zadnjega stebriča na prijetni blazini nizkega ruševja uredimo varovališče. Če imamo 70 metrsko vrv lahko do tu preplezamo v enem raztežaju.

Nadaljujemo nekaj metrov po položnem travnatem grebenu. V primeru ureditve prvega varovališča pod stolpi, lahko drugi raztežaj podaljšamo do dreves na grebenu, ki nudijo naravno varovanje.

Greben nas privede do širokega stolpa, kjer si izberemo svojo varianto prehoda, najbolje naravnost navzgor do manjšega drevesa (III+). Tu se lahko razvežemo. Sledi lažje poplesavanje po grebenu navzgor do prvih številčnejših dreves (I-II).
Vstop
Nedolžna vstopi pri prvih skalah levo nad meliščem. Če dostopamo po gozdu levo od melišča, bo to najnižji gladek balvan na robu melišča. Smer vstopi na njegovi levi strani, možic.
Sestop
Poiščemo prehod desno v grapo, po kateri sestopimo. (15 ')

Skica smeri

moja varjanta je po črni

Komentarji

danes preplezu delno po svoje to smer, D po razu, kar zanimiva smer. Brez vrvi, itak. Vrh grebena prečil v sosednji greben v Nedolžno, iz grape šel po strmi travnati gredini v D, na vrhu direkt na greben, od tam lažje. Vrh tega grebena spet prečil na D greben (Čukov?) in še tam splezal lažje do vrha. Moram rečt, da je Nedolžna kar zanimiva za brez vrvi, bolj kot rdeče nogavičke, če me spomin ne vara. naskok do grebena Nedolžne tudi lep, naprej manj zanimivo, a na vrh je treba it..

stojan mervič, 18.12.2018 21:20:33


Opis vstopa in prvi del skice je nekoliko nejasen. Ko dostopamo po gozdu na levi strani melišča, trčimo ob gladek trebušast balvan, ki pride najnižje v gozd. Neposredno mimo njega pelje komaj vidna steza na melišče. Smer vstopi po levi strani balvana, vstop je označen z možicem. Višje se držimo desno od večje previsne zapore.

Ožbej Marc, 31.10.2007 13:20:41

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.