Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

3 Smer mimo oken

Avtor opisa
Tone Golnar

Težavnost
IV/III-IV
Dolžina smeri (m)
120
Prvi preplezali
Oto Brglez in Tone Golnar 30. 8. 2014
Število kompletov
5
Povprečni čas (ure)
1 h
Nadmorska višina izstopa (m)
2100
Zabeleženih vzponov
1
Kratek opis
Vstop levo od okna, na desni strani odpočenega stolpiča. Malo navzgor po kotu in desno do položnejšega sveta. Dalje pod strme plošče in po njih proti levi navzgor (zanka) pod stolpič. Levo okoli njega in navzgor na gredino pod plošče. Čez plošče navzgor in dalje po grebenu. Desno in čez plošče navzgor do grebena. Po njem proti desni, malo čez rušje in gor na vrh grebena.
Vstop
Po markirani poti s planine Podvežak mimo planšarije in dalje do razcepa poti (odcep za Moličko planino, 45 min). Desno proti Molički planini in na prvem odcepu desno, po markirani poti za planino Ravne in Dleskovec. Preden se pot začne strmo spuščati zavijemo levo med ruševjem in proti desni navzgor iščoč prehode, dokler ne pridemo do grape. Po njej navzgor do stika z zgornjo markirano potjo. 50 m desno po njej in levo navzgor v grapo. Malo po njej in desno na polico. Tukaj je vstop smeri v desnem delu stene, skupaj 1.15 h. Za smeri v levem delu nadaljujemo po grapi navzgor.
Sestop
Sestopimo levo po stečinah in na najlažjem delu vodoravno čez dve strmejši skalni pobočji. Nato zavijemo navzdol in po travnatem pobočju pod skalami do roba grape. Po njej navzdol mimo vstopa v smeri. 25 min.

3 Smer mimo okna

Objavljeni vzponi

27.9.2014 Tamara Prašnikar

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.