Climbing banner

Domača stran

Prijava

Plezalni dnevnik

Plezališča

Dolge športne smeri

Slapovi

2 Smer nad breznom

Avtor opisa
Tone Golnar

Težavnost
IV/III-IV
Dolžina smeri (m)
120
Prvi preplezali
Oto Brglez in Tone Golnar 30. 8. 2014
Število kompletov
5
Povprečni čas (ure)
1 h
Nadmorska višina izstopa (m)
2100
Zabeleženih vzponov
1
Kratek opis
Vstop desno od razbitih skalnih lusk. Prestop nad brezno in navzgor po ploščah (zanka) proti levi pod navpično zaporo. Čeznjo z leve proti desni na poraščeno gredino pod ploščami. Naravnost navzgor po zajedici čez plošče in po žlebičih rahlo proti levi do kota. Po njem in na greben. Malo po njem in levo po polički do grebenčka, ter po njem do vrha.
Vstop
Po markirani poti s planine Podvežak mimo planšarije in dalje do razcepa poti (odcep za Moličko planino, 45 min). Desno proti Molički planini in na prvem odcepu desno, po markirani poti za planino Ravne in Dleskovec. Preden se pot začne strmo spuščati zavijemo levo med ruševjem in proti desni navzgor iščoč prehode, dokler ne pridemo do grape. Po njej navzgor do stika z zgornjo markirano potjo. 50 m desno po njej in levo navzgor v grapo. Malo po njej in desno na polico. Tukaj je vstop smeri v desnem delu stene, skupaj 1.15 h. Za smeri v levem delu nadaljujemo po grapi navzgor.
Sestop
Sestopimo levo po stečinah in na najlažjem delu vodoravno čez dve strmejši skalni pobočji. Nato zavijemo navzdol in po travnatem pobočju pod skalami do roba grape. Po njej navzdol mimo vstopa v smeri. 25 min.

2 Smer nad breznom 3 Smer mimo oken

Objavljeni vzponi

27.9.2014 Tamara Prašnikar

| | Vpiši vzpon | |


© www.plezanje.net, 2004-2010

Predloge za izboljšave ali obvestila o napakah nam lahko pošljete s tem obrazcem.